Goeie acties!

Nu we, na 12 jaar Zweden, weer in Nederland wonen, vallen ons twee dingen vooral op. Het aanbod aan restaurants in alle soorten en maten is enorm. En de Nederlanders zijn dol op acties & kortingen ! In Zweden welgeteld 1 actie met zegeltjes gezien; sparen voor een messenset bij de Lidl. En om die zegeltjes moest je dan ook nog altijd vragen. Ik heb geen Zweed dat horen doen en vraag me af of ze er überhaupt aan mee deden. Wij, als rechtgeaarde Nederlanders, zijn natuurlijk wel een uitgebreide messenset rijker.

Nee, dan de AH restaurant-actie in Nederland. Iedereen lijkt er aan mee te doen. En ik merk dat het bijna verslavend werkt om ergens heen te gaan en een soort van korting te scoren. Een aangepast menu, beperkte keus of onbekend restaurant nemen we graag voor lief. Aangezien we nog een paar volle kaarten hebben liggen en de actie bijna afloopt (en het zonde is om ze te laten liggen), probeerde ik zondag ad hoc nog ergens te boeken. Helaas. Te ver weg, pas nog geweest of geen actie in het weekend.

Nu wilden we toch al een tijdje een keer gaan eten bij de Colonie in ‘s-Graveland. Dit restaurant ligt  bij de Overhorn om de hoek en schijnt erg gezellig te zijn. Om even naar het menu te kijken ga ik naar hun site. En mijn oog valt op de tekst “Jarig?”

Blijkt dat je daar in de week dat je jarig bent gratis mag eten. En laat ik dat nu net geweest zijn. Ik check de voorwaarden even en boek zonder problemen een tafel.

De Colonie is inderdaad een gezellig restaurant, de sfeer deed ons wat denken aan een Engelse pub. De porties zijn goed en de kaart is gevarieerd. De verjaardagsactie blijkt al een tijd te bestaan en mijn gerechten worden keurig van de rekening gehaald.

Zo'n actie ben ik nog  nooit tegengekomen, maar dit zou in Zweden ook vast werken! Wij van Boerenhofstede de Overhorn doen in ieder geval ook even mee met de actie-gekte:

Boek minimaal 2 overnachtingen met 2 personen in de verjaardagsweek van één van de gasten en wij zorgen voor een feestelijk hapje en drankje op de kamer of in het appartement. Hiep hiep hoera!

Uiteraard o.b.v. beschikbaarheid Telefonisch 0294-433210 of per mail info@overhorn.nl te boeken. O.v.v. JARIG. Legitimatie verplicht. De week loopt van zondag tot zondag.

actie jarig