Dat zijn de lekkerste uurtjes van de week voor Carin Veerman: met een schoffel, harkje en met een kritische blik in de weer zijn in de tuin. Het resultaat is er dan ook naar: onkruidvrije borders, lachende planten in elk seizoen en overal op de boerentafels en terrassen staan potten met een prachtige verzameling van bloemen en groen. De tuin is het visitekaartje van De Overhorn, Carin zet er met plezier haar handtekening onder.

Vrijheid 

“Natuurlijk wilde ik wel eens een kijkje nemen op de Overhorn”. Haar buurvrouw werkte al een tijdje op de B&B aan de Vecht en omdat het er steeds drukker werd, was een extra handje meer dan welkom. Dat was in 2003. Carin blikt terug: “Toen zag de B&B er wel wat anders uit dan nu. De logeerkamers waren alleen in het huis en de vier kinderen woonden nog thuis. NML health huisde ook nog in, het was een gezellige boel. Het was vooral de goede sfeer die mij meteen over de streep trok. Dat zeggen gasten vaak ook: het is hier zo gezellig. En al is er sindsdien veel veranderd en is het vooral veel groter geworden, die sfeer is er nog steeds. Dus ik kwam en ben gebleven”. En zo is zij al vijftien jaar het hart van de huishouding, de zaal en natuurlijk de tuin. Carin: “De tuin vind ik heerlijk om te doen. Het buiten zijn betekent voor mij vrijheid. Ik heb er oog voor en als gasten door de schoonheid van de tuin worden getroffen, ben ik daar blij mee. Als kind al gingen mijn zus en ik graag mee met mijn vader die de groentetuin van boer Pronk onderhield, hier verderop aan de weg. Heerlijk vonden we dat. Mijn groene vingers heb ik echt van hem meegekregen en het plezier ook.”
 

Stille kracht

Met het huishouden weet Carin ook wel raad. Zij is echt zo’n stille kracht, die, zonder echt aanwezig te zijn, al die dingen doet die een verblijf zo aangenaam maken. Elke kamer of appartement verandert onder haar aandacht in een schone en fijne plek. Dat talent kreeg Carin weer van haar moeder mee: diens huishoudelijke tips geeft zij graag aan haar collega’s mee. Laat het maar aan Carin over, dan komt het goed. Thuis in Weesp is het eigenlijk niet anders: daar neemt ze naast de huishouding ook de timmerklussen voor haar rekening. Carin: “Van gordijnen tot een grove verbouwing, ik heb gouden handjes. Ik vind dat een ruimte als een warme deken om je heen moet voelen. Ik rust niet voordat alles voor mijn gevoel klopt, dan kan ik heel pietluttig zijn. Behalve op de maandag. Dan ben ik thuis met mijn kleinzoon Andy van drie. Dan is al mijn tijd en aandacht voor hem en is De Overhorn even niet in beeld. Tot de volgende dag… dan stap ik in mijn knalgele autootje en meld ik mij weer met veel plezier aan de poort .”