“Als ik een gast kan verrassen met een eitje bij het ontbijt, precies zo gekookt als hij of zij het wil, dan heb ik daar plezier in. Diana Cornelissen kijkt stralend. “Ik haal er voldoening uit om tevreden gasten te zien aan de ontbijttafel, want het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! En we zijn tenslotte een Bed & Breakfast toch? En als iemand dan vertrekt met een 'bedankt Diaan', steek ik het compliment graag in mijn zak."

 

 

Diaan

Diana was de tweede met deze naam bij Boerenhofstede de Overhorn. ‘Hoe zullen we je noemen?’, was de eerste vraag bij de kennismaking, nu alweer ruim drie jaar geleden. ‘Diana 2 of Diana C?’ Diana moet lachen bij de herinnering. Voor de grap zei ik ‘lieverd is misschien een beetje te, dus zeg maar Diaan.’ En dat is het gebleven: Diaan is gewoon Diaan. Een hartelijke medewerkster met de Overhornse gastvrijheid hoog in het vaandel. “Elke gast is uniek en komt met haar of zijn eigen doel, beleving en verwachting bij ons logeren. Mensen moeten het hier gewoon fijn hebben. Ik geef ze graag tips over wat ze kunnen doen in deze prachtige omgeving, maak graag een praatje en laat mensen zich thuis voelen. Als een gast kiest voor een B&B dan kiezen ze bewust voor huiselijkheid, toch? Die vinden ze hier volop. Net wat iemand wil. Als een zakelijke gast dan later hier terugkomt voor een weekendje genieten in zijn vrije tijd, dan denk ik dat we het heel goed doen.”

 

Diaan van Boerenhofstede de Overhorn Weesp

Genieten

Het was een oproep van de Overhorn op social media wat destijds de aandacht trok van Diaan en haar deed besluiten te reageren. In deze levensfase met drie kleine kinderen leek haar het bezig zijn met gasten, in een beperkt aantal uren per week, een ideale combinatie met het leven thuis. Natuurlijk betekent werken op de Overhorn ook dat er gepoetst en gewassen moet worden. Diaan: “Vanzelfsprekend, dat hoort erbij. Maar als je dat in zo’n mooie omgeving mag doen, voelt dat toch anders als het huishouden thuis. Hier ben ik bezig met het creëren van een fijne logeerplek. Met heerlijke biologische producten bij het ontbijt, appels uit eigen tuin en hoe leuk is het dat de restjes hun weg vinden naar de kippen? Dan kuier ik na het ontbijt op mijn gemak naar ze toe en binnen een paar tellen ben ik omgeven met deze grappige dieren. Daar word je toch vrolijk van! Als ik voor dag en dauw vanuit mijn huis in Nigtevecht langs de Vecht naar de Overhorn fiets dan is dat pure ontspanning. Op elke hoek hoor ik wel een haan kraaien, schapen en koeien die ontwaken en de ganzen die vertellen welk seizoen er voor de deur staat. De ligging van de Overhorn blijft uniek en mooi, elke seizoen heeft zijn eigen charme, zo ook onze gasten."