De geurende dampen van een versgebakken appeltaart stijgen op in de keuken van De Overhorn. Hier is een gepassioneerde bakster aan het werk. In alle rust concentreert Diana de Kok zich op het bakproces. Lekkere gerechten klaarmaken vindt zij het aller-leukste onderdeel van haar baan. Lekker de gasten verwennen, of het nu is voor een heerlijke lunch, de befaamde appeltaart of haar onovertroffen lasagne. De gasten van de zaal en de B&B genieten er volop van en komen er speciaal voor terug.

 

De klik

Jee, zes jaar is het alweer dat Diana de scepter zwaait in de keuken van Boerenhofstede De Overhorn. Ze weet nog als de dag van gisteren hoe ze in 2013 voor het eerst aanbelde bij het hek voor het kennismakingsgesprek. Daarvoor kende ze de boerderij alleen van langs fietsen, als ze op een mooie zomerse dag een tocht in de omgeving maakte. Diana: “Ik had werkelijk geen idee dat er zoveel activiteiten op dit terrein gebeurde. In die tijd werd het bedrijf NML health ook nog vanuit de boerderij gerund en was de combinatie met de B&B een gestructureerde chaos. Ik was meteen verkocht, wat een warme en huiselijke sfeer heerste hier. De klik was er direct: hier werkten mensen met passie. Of het nu voor de B&B was of voor het bedrijf, met elkaar zorgden we ervoor dan het op rolletjes liep. Sindsdien is er veel veranderd. Is de chaos verdwenen met de aparte locatie voor NML health – gelukkig nog wel op het terrein – en is met de komst van het beheerderechtpaar Thelma en Arnoud, het werk overzichtelijker geworden. Ik heb geen dag spijt gehad van mijn sollicitatie en er is geen dag geweest dat ik met tegenzin naar De Overhorn ga.”

Diana aan het bakken

Allround

Al zijn koken en het verwennen van de gasten de dingen die Diana het liefste doet bij De Overhorn, in haar pakket zit ook de huishouding van de B&B en de zaal. Diana lacht. “Dat was ook de taak waarop ik ben binnengekomen. Ik weet nog dat Marije van NML health mij achterna riep toen ik ja zei tegen deze job: ‘je beseft toch dat het heel hard werken is en heel veel poetsen? We zijn hier heel netjes en stellen hoge eisen aan hygiëne. ‘ Haha, dat was voor mij heel duidelijk. Schoonmaken, de bedden verschonen, de was doen en de zaal klaar zetten... voor mij hoort dat allemaal bij gastvrijheid. Zorgen dat de gast zich prettig voelt hier en dat het hem of haar aan niets ontbreekt. Inmiddels doe ik ook de boodschappen en zorg ik voor de bloemen op tafel en vers fruit op de schaal. Zo houd ik alles in eigen hand, en dat vind ik heerlijk. Ik geniet van de veelzijdigheid van deze baan. Weet je wanneer ik een geluksmomentje beleef? Als ik op een warme zomerdag buiten de was ophang. De honden op het erf, de paarden in de paddock. Dan kijk ik uit over het Naardermeer en prijs ik me gelukkig dat ik in zo’n mooie omgeving mag werken.”