Fietsen, direct vanuit de Overhorn

Met de racefiets, E-Bike, Mountainbike of een gewone fiets?

Naast onze B&B is fietsknooppunt nr. 47. Op het grote paneel kunt u natuurlijk zelf uw route uitstippelen, maar wij hebben ook een paar mooie routes voor u klaar liggen. Er zijn bij de Overhorn vier goede -gewone- fietsen te huur.

Direct het fietspad op langs het Naardermeer, met de mogelijkheid om onderweg de fietsen even te stallen en een kijkje te nemen bij de Aalscholverkolonie? Dat kan met deze relaxte fietsroute. Halverwege is het bezoekerscentrum van het Naardermeer. Hier kunt u een kopje koffie drinken of een tochtje maken met een fluisterbootje.

47 – 37 – 34 – 49 – 48 – 45 – 47 

Rondje NaardermeerVanuit de Overhorn gaat u linksaf naar knooppunt 47. U vervolgt de route over het fietspad langs het Naardermeer, hou links aan. U kunt afstappen bij het Laarzenpad en daar over de vlonders lopen naar het uitkijkpunt over de plassen. Bij de splitsing van fietspaden houdt u wederom links aan. U komt uiteindelijk uit in Naarden. Hier bestaat de mogelijkheid om een verlenging te maken naar Naarden-Vesting. Na het passeren van de spoorbaan kunt u op weg naar boerderij Stadzigt van Natuurmonumenten. Hier kunt u terecht voor een kop koffie of een lunch. Voor de activiteiten op het Naardermeer kunt u kijken op Natuurmonumenten(externe link). Na de boerderij vervolgt u de route over een smalle weg lang het Naardermeergebied. Bij de Visserij neemt u het fietspad. Aan het einde hiervan komt u op de Keverdijk. Ga hier rechtsaf en neem het eerste fietspad aan uw linkerhand. Deze komt uiteindelijk uit bij de Vecht. Weer linksaf langs de woonboten. Bij de brug kunt u eventueel rechtsaf voor een bezoekje aan Weesp. Voor de Overhorn gaat u linksaf over de ‘s-Gravelandseweg tot aan nr 51.