Sfeer en comfort bij Boerenhofstede de Overhorn

Een prachtig gerenoveerde monumentale boerderij uit 1886.

Historie

De boerenhofstede de Overhorn ligt op een rustige, landelijke plek tussen de rivier de Vecht en de weilanden van het Naardermeer en bestaat uit een zomer- en winterhuis, een hooiberg en een grote stal, voorheen in gebruik voor melkvee.

Eigenaresse Irene Rol vertelt:
“Wij kochten de boerenhofstede in 1996 van een melkveehouder die ging verhuizen naar Friesland. Het was liefde op het eerste gezicht. Een boerderij die nog origineel en authentiek was, in 50 jaar niets aan verbouwd op een badkamer in de stal na. Iedereen verklaarde ons voor gek, maar wij konden er goed doorheen kijken en met frisse energie zijn we gestart met de renovatie van het woonhuis. Gaandeweg is de boerderij van top tot teen door ons zelf gerestaureerd, geïsoleerd en verbeterd en zijn er kamers en appartementen in gebruik genomen.”

De start van de B&B was in het jaar 2000, met de kamers Vecht en Zwaluw. In 2004 werd het appartement Hert opgeleverd, in eerste instantie bedoeld voor het opvangen van onze ouders, maar al snel in gebruik als fijne plek voor een zakelijke gast met een meerjaren-opdracht bij de Gemeente Weesp.

In 2010 startten we met de herbouw van de enorme hooiberg, een zogenaamde zesroeder. Hierin zijn twee grote appartementen te vinden: Hooiberg een luxe appartement met grote woonkamer en twee slaapkamers en twee badkamers. Voor 4-5 personen, gelegen op de eerste etage (bereikbaar via een trap) met prachtig uitzicht op het Naardermeer natuurgebied. En op de begane grond ligt appartement Vos, voor 2-3 personen met een woonkamer met keuken, twee slaapkamers, badkamer en een heerlijk terras.

Toen de kinderen uitvlogen hebben we de kamers op de eerste verdieping van het Winterhuis geschikt gemaakt voor B&B, vier kleinere kamers met allemaal een eigen badkamer in de voormalige hooizolder, met de namen Koe, Haas, Haan en Uil.

Het renoveren van de grote melkveestal achter begon in 2013. Hierin is naast een hobbyruimte en trainingslocatie ‘Echt aan de Vecht’ ook een tweetal 2 persoons-appartementen gerealiseerd met de naam Schaap en Paard. Schaap heeft de slaapkamer op de eerste verdieping en Paard is helemaal op de begane grond gelegen en heeft de beschikking over ruime zithoek en een lekker ligbad. De stal is voorzien van 78 zonnepanelen en de kelder wordt gebruikt als opvang van regenwater.

In de het hoofdhuis, bestaande uit zomer- en winterhuis zijn alle oude elementen bewaard gebleven en zie je duidelijk de kwalitatief mooie bouw van 1886 terug. De originele houten balken, boogspanten en prachtige houten luiken. Wat je niet ziet maar wat wel in ere hersteld is zijn de originele waterputten onder het huis met aanvoer van water uit de Vecht. Deze worden nu benut als opvang van water en voor de warmtepomp.

Sfeer en comfort

Inrichten van ruimten is mijn lust en leven. Met aandacht voor detail en kleurstelling, alles is sfeervol ingericht voor een fijn comfortabel verblijf. Iedere kamer heeft een eigen badkamer en is voorzien van alle gemakken als flatscreen-tv met kabelzenders en WIFI.

De kamers en appartementen zijn ingericht in een landelijke stijl. De appartementen beschikken allemaal over een keuken met koelkast, en kookgelegenheid. De kamers kunnen voor koffie- en thee voorziening gebruik maken van de bed&breakfast keuken.

Je kan gratis en veilig op ons terrein parkeren (22 plaatsen). Ook is er een laadpaal aanwezig voor elektrische auto’s. Alle terrasjes en zitjes in de enorme tuin nodigen uit om lekker buiten te genieten.

Persoonlijke aandacht

Wij willen onze gasten blij maken, ze in de watten leggen. Ben je op zoek naar persoonlijke benadering en echte betrokkenheid? Dat vind je bij de Overhorn. Wij spreken Engels, Frans, Duits en Nederlands. De leuke gesprekken met en tussen de -internationale- gasten aan de ontbijttafel is waar we het voor doen. De authenticiteit en echtheid worden gewaardeerd, onze medewerkers doen het vanuit hun hart. De beleving, rust, en persoonlijke aandacht in huiselijke sfeer is waar steeds meer gasten bewust voor kiezen.

Voor wie?

Wij gaan bewust om met ons erfgoed midden in de natuur. Dat vindt je terug in de keuzes voor duurzame energie, water- en energiebesparing door zonnepanelen, warmtepomp, en opvang van regenwater. Maar ook door gebruik van eco-schoonmaakmiddelen, natuurlijke bouwmaterialen, stoffen en gebruik van lokale producten. De kamers en appartementen worden iedere dag door ons gecheckt. Hygiëne scoort een 9,3 op 428 beoordelingen van booking. Alles netjes en schoon, dat geeft plezier en rust. In de natuurlijke -groene- tuin met de monumentale bomen, bospaadje, inheemse planten, bijenkasten en bloemen voor bijen en vlinders is het heerlijk wandelen of zitten in de stoelen of dekchairs. Vanwege de houten gebouwen, rieten kap en om overlast te voorkomen zijn wij zijn een volledige niet-roken locatie en daarom is BBQ-en ook niet mogelijk.

Voor de gast die kan genieten van de natuur en wakker wil worden met vogel- en kikkergeluiden zijn wij de perfecte plek. Eerlijkheid staat ook bovenaan bij ons, dus we willen geen verwachtingen wekken die we niet kunnen waarmaken. De spoorlijn gaat achter ons perceel langs en bij Noordoostenwind hoor je de trein. Gelukkig went dat geluid snel en is het ’s avonds en ’s nachts heel rustig op dit traject. Ook is ons huis van voornamelijk opgetrokken uit hout, kan het kraken en vragen we de gasten om tussen 22:00 en 08:00 rekening te houden met de buren (contactgeluiden). De Boerenhofstede is ‘adults-only’. Feesten, en uitnodigen van vriendengroepen past niet bij onze relaxte omgeving.

Kom je al het moois beleven in en om de Overhorn? Wij zijn er voor de fluitende fietser (lange afstand of knooppunten), enthousiaste wandelaar (Trekvogelpad, rondje Naardermeer of FlorisV-pad) en vooral voor de gast die op zoek is naar rust in de natuur. Voor het ontsnappen aan de drukte en stress van alledag is de Overhorn de perfecte plek. Uiteraard ook voor toeristen die een bezoekje willen brengen aan Amsterdam, maar vergeet vooral niet het pittoreske Weesp, stadje aan de Vecht met gezellige restaurants en winkels.

Langer verblijf?

Regelmatig worden onze appartement gebruikt voor (mid)long-stay, voor het overbruggen van een periode tussen verkoop en aankoop van huizen, interim-klussen in Amsterdam en omgeving, maar ook voor hen die de rust zoeken om te reflecteren, een boek te schrijven of te werken aan een muziekstuk.

De 6 B&B kamers

De grootste kamers Vecht en Zwaluw zijn gelegen op de eerste verdieping van het zomerhuis.

Kamer ‘Vecht’

Deze ‘junior suite Vecht’ kijkt -door twee prachtig ronde ramen- uit op de voortuin en de rivier de Vecht, een prachtig uitzicht tussen de oude lindebomen door. De kamer is ingericht in landelijke stijl met mooi behang en fraai timmerwerk en je slaapt onder de boogspanten. Er is een zitje met twee comfortabele Linteloo stoelen, een televisie op staander die je kan draaien naar het bed of het zitje, en het grote raam is voorzien van een schuifhor. In de mooie houten kasten vind je nog een kluisje. De enorme ruimte ensuite kijkt via twee grote dakramen uit op de zijtuin en heeft nog een extra bed, koffie- en theehoek en daar vind je ook de badkamer met granito vloer, regendouche, wastafel en toilet.

Kamer ‘Zwaluw’

De naam zegt het al, toen wij de boerderij kochten in 1996, vlogen de zwaluwen in en uit de stal van het zomerhuis. Op de hooizolder aan de achterzijde maakten wij deze kamer onder de boogspanten met uitzicht op de stal die nu in gebruik is als vergaderzaal. Een heerlijk lichte kamer met ramen aan drie zijden, waarvan de dakramen uitkijken op de zijtuin. De kamer heeft een zitje en biedt de mogelijkheid om zelf thee of koffie te zetten op de kamer. In de houten kast is genoeg ruimte voor kleding en bevindt zich een kluisje. En suite is er een fijne badkamer met douche, wastafel en toilet.

De 4 kleinere kamers zijn gelegen op de eerste verdieping van het achterste deel van het winterhuis. Ze liggen naast elkaar en hebben de namen Koe, Haas, Haan en Uil.

Kamer ‘Koe’

Deze kamer in de tinten rood en grijs, ligt aan de achterzijde van het winterhuis en kijkt schuin op het Naardermeer. Twee grote ramen waarvan één met hor. Je slaapt in een goed 2-persoonsbed onder de boogspanten. Er is een zitje, kledingkast met kluisje, en televisie in de kamer. De kamer heeft ook nog een vide die niet in gebruik is.

Kamer ‘Haas’

Deze kamer, die dezelfde grootte heeft als de buurkamers, is ingericht als 1 persoonskamer, met een eenpersoonsbed. Hierdoor is er relatief meer loopruimte en er is ook een bureautje om aan te werken. Een televisie, kast met kluisje in de kamer én airconditioning maken deze kamer compleet. De kleuren zijn fris en de bijbehorende badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en toilet. De kamer ligt onder het schuine dak, een groot dakraam en heeft een vide.

Kamer ‘Haan’

Deze frisse kamer heeft een groot tweepersoonsbed, waarvan de bedden eventueel uit elkaar kunnen staan. Met televisie, hangkast, kluisje en twee stoelen met tafeltje. De badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en toilet. Ook in deze kamer een groot dakraam in de slaapkamer en een kleinere in de badkamer. Deze kamer heeft airconditioning en een vide die niet in gebruik is.

Kamer ‘Uil’

Deze kamer is eigenlijk in gebruik als logeerkamer voor de kleinkinderen of oppas. In geval van nood (overboeking) verhuren we deze kamer die gezellig ingericht is in de kleur paars. Er is een groot dakraam in de slaapkamer en de badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet heeft een kleiner dakraam. Deze kamer grenst aan het privé-woonhuis. Er is een televisie, kluisje en een tafeltje met een stoel en een fauteuil.

Ontbijt

Voor de bed&breakfast gasten die in onze kamers verblijven en ontbijt reserveren, is er een uitgebreide keuze uit typisch Nederlands brood, warme broodjes, croissants, lokale kazen, vleeswaren, een eitje van de eigen kippen, yoghurt met of zonder muesli, fruitsalade en lekker vers sinaasappelsap of biologisch appelsap uit eigen boomgaard. En uiteraard koffie of thee. Dit alles geserveerd aan de grote ontbijttafel in de keuken van het zomerhuis. Het ontbijt is mogelijk van 7-9 uur op werkdagen en van 8-10 uur in het weekend.

De 6 appartementen

De appartementen Paard en Schaap zijn gelegen in de voormalige melkveestal en hebben ieder een eigen terras voor de deur.

Appartement Paard

Dit grote luxe 2-persoonsappartement van 70m2 is ingericht in natuurlijke kleuren en kijkt uit over onze paardenwei en het natuurgebied Naardermeer. Er is een heerlijke hoekbank met tafel en televisie. De keuken is licht en voorzien van alle comfort. In de grote servieskast is alles te vinden voor een verblijf voor kortere of langere tijd. Er is een gezellige houten tafel om aan te eten, met twee openslaande deuren naar het -deels overdekte- terras. Aan de achterkant van het appartement ga je 2 treden omhoog naar de slaapkamer die ook uitkijkt over de natuur. Voor de vroege vogels is het hier genieten van de reeën, hazen en vossen. Direct voor het slaapgedeelte is een luxe ligbad, 2 granito wastafels, een ruime granito douche en om het hoekje een toilet (zonder deur). Dit appartement grenst aan appartement Schaap en kan verbonden worden door een tussendeur bij verblijf door een vriendengroep of familie. Vanwege contactgeluiden vragen we vriendelijk rekening te houden met de buren tussen 22 en 8 uur.

Appartement Schaap

Een heerlijk appartement met 2 verdiepingen. Licht ingericht met accentkleur oranje. De grote keuken heeft een koffiezetappparaat, waterkoker, afwasmachine, oven en kookplaat met afzuiging. Er is een gezellige houten ronde eettafel en je stapt via de twee openslaande deuren zo op het terras. Er zijn voor eerste gebruik coffeecupjes (Nespresso) en theezakjes. Ook hebben de appartementen altijd handdoeken, theedoeken en vaatwasblokjes. De kamer heeft een (bed)bank, televisie en een schommelstoel. De badkamer kan je bereiken door twee louvre-deurtjes. Hierachter bevindt zich een zeer ruime inloopdouche, wastafel en toilet. Via de trap naar boven kom je in de slaapkamer alwaar een groot tweepersoonsbed.

In de Hooiberg zijn twee appartementen te vinden. Eén op de verdieping, genaamd de Hooiberg en één op de begane grond met de naam Vos.

De Hooiberg

Dit enorm grote (110m2) luxe appartement bereik je met de trap. Je komt uit in de woonkamer die 180 graden uitkijkt middels grote raampartijen. Je kijkt over de stal, het Naardermeer en de tuin uit. Door de houten planken aan de buitenzijde heeft dit appartement geen last van warmte door de zon. Er is een ruime zithoek met televisie, eettafel en via een trap kom je op de vide met een bedbank voor een eventuele vijfde gast. De twee slaapkamers liggen gespiegeld, ieder met een eigen ruime badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. De grote keuken heeft een afwasmachine, oven, kookplaat en koffiezetapparaat en waterkoker. De keuken is volledig ingericht voor 5 personen. Kom jij genieten van dit prachtige appartement?

Appartement Vos

Dit ruime appartement (90m2) heeft een heerlijke woonkamer met keuken en eethoek. Dit appartement is ingericht in kleur terra en de stalen deuren en ramen met glas maken de beleving heel bijzonder. Je loopt zo het terras op wat uitkijkt over het Naardermeer. De tuin is omgeven door een mooie bijenstrook, die staat van april tot oktober in bloei. De slaapkamer is ruim en heeft stalramen waarvan er één open kan. Er is nog een extra kamer met bedbank, bureau en grote kledingkast.

Appartement Hert

Dit gezellige appartement kijkt uit op het Naardermeer natuurgebied. Oorspronkelijk is dit appartement gebouwd voor het logeren van onze (schoon-)ouders. Nu is het geschikt voor een -romantisch- verblijf voor 2 personen. Er staat een lekkere bank, fauteuil en eettafel. Slapen doe je in de bedstee met groot 2x2m bed. Er is een keukentje met 4 pits kookplaat, koelkast en oven. Ook staat er een Nespresso apparaat. Dit appartement heeft airconditioning.

Appartement Studio

De Studio bevindt zich op de begane grond van het winterhuis, door de stalen deur met veel glas kijk je uit op de tuin. Een heerlijk licht appartement.

Vergaderruimtes

Zoek je de perfecte vergaderlocatie? De Overhorn is dé ideale plek voor jouw bijeenkomsten! Gelegen te midden van de natuur, grenzend aan het Naardermeer, biedt deze prachtige locatie drie verschillende vergaderruimtes. De vergaderlocatie Overhorn bevindt zich net buiten het centrum van Weesp en biedt tal van mogelijkheden voor een geslaagde vergadering. Dankzij de centrale ligging is het een uitstekende keuze voor iedereen.

Bekijk hier onze vergaderruimtes

Buiten

De ruime landschapstuin beschikt over meerdere terrassen met intieme zithoeken en eettafels. U kunt in de omgeving heerlijk fietsen en wandelen. Op het boerenerf van Boerenhofstede de Overhorn lopen onder andere paarden, honden, schapen, kippen en twee katjes rond.

In de omgeving

Fort Uitermeer ligt op 350 meter afstand waar zich ook het restaurant Porterhouse voorheen Paviljoen Uit & Meer bevindt voor lunch of diner. Het centrum van Weesp bevindt zich op 5 km afstand, te bereiken via een prachtige route langs de Vecht. In het charmante stadje vindt u diverse restaurants met veel terrasjes en een leuk winkelcentrum. Het centrum van Hilversum bevindt zich op 15 minuten rijafstand en u rijdt in 20 minuten naar het hartje van Amsterdam. Met de trein is de hoofdstad ook makkelijk bereikbaar vanuit Weesp en het is ongeveer 20 minuten wandelen langs Fort Uitermeer en de Vecht naar bushalte Lage Klompweg waar bus 106 u naar station Weesp of Hilversum brengt.

Actueel

Dieren bij de Overhorn

Overhorn dierplezier

Kom je slapen of vergaderen bij de Overhorn, dan ben je in vrolijk gezelschap van 2 IJslandse paarden die rondlopen op het erf. En […]

2023-10-17T15:04:50+02:00

Fietsen met de Overhorn als beginpunt

Onze omgeving loont zich bij uitstek voor een mooie fietstocht. Met onze boerderij als beginpunt kunt u alle kanten op.

Rivier de Vecht af richting Loenen/Vreeland/Loosdrecht of […]

2023-10-17T15:04:50+02:00
Ga naar de bovenkant