Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws

  Dieren bij de Overhorn

  Overhorn dierplezier

  Kom je slapen of vergaderen bij de Overhorn, dan ben je in vrolijk gezelschap van 2 IJslandse paarden die rondlopen op het erf. En in de boomgaard loopt ons Ryland schaap, scharrelen 10 hennen en een haan en er vliegen 90000 bijen. Handig om niet voor de bijenkasten te lopen.

  Dan hebben we zelf nog twee lieve bewaakhonden, moeder Rhodesian Ridgeback Zari en zoon herdermix Beer. Twee ondeugende katjes, Red en Arie, maken het beestenspul compleet.

  Kom je naar de vergaderlocatie Echt aan de Vecht, in de voormalige rundveestal, dan heb je uitzicht op de paarden ‘trek’, je ziet ze om het pand heen lopen.

  De paarden, honden en katten zijn erg blij met een knuffel of aai, maar voer ze alsjeblieft niet en pas bij de paarden op voor het schrikdraad. Nadrukkelijk verzoek is de dieren niet op de kamers of in de appartementen te laten. Er zijn soms gasten die overgevoelig zijn voor haren of schilfers van dieren.

  Meenemen dieren niet mogelijk

  Omdat de honden zich echt erfhonden voelen is het meenemen van dieren niet toegestaan. Vanzelfsprekend is met al het loslopend dierenspul goed om op het erf voorzichtig te rijden. De katten schieten zo voor je langs uit een perkje.

  Van de kippen hebben we iedere dag verse eitjes en de honing is van onze bijen.

  koolmees-overhornVogels spotten

  Daarnaast hebben we enorm veel vogels in de tuin en aan de rand van het Naardermeer, de tuinvogels als merels, lijsters, boomklevers, duiven, en we krijgen ook regelmatig bezoek van een kerkuiltje. In het Naardermeer zijn heel veel verschillend.

  De vogels, de puttertjes met hun mooie kleuren komen ieder jaar terug en er is onlangs een Slangenarend gespot. Er is een aalscholverkolonie, je kunt zilverreigers spotten, lepelaars en ook andere zeldzame vogelsoorten. De Roerdomp komt soms aan de rand van ons erf, heel indrukwekkend.

  En voor de bangerikken: ja, we hebben ook ringslangen in de tuin. Gelukkig doen die helemaal niets, zelfs als je ze oppakt bijten ze niet.

  In het voorjaar wordt je gewekt met kikkergeluiden, die huizen in onze vijver en de sloten om ons erf. Zelfs ’s nachts hoor je af en toe een concert opwellen.

  Naast ons erf, op het terrein van het Naardermeer lopen de Galloway koeien, volstrekt onschuldig, dus je kan gewoon het pad op, hou wel een beetje afstand als er kalfjes bij lopen.