Er zijn twee prachtige fietsroutes ontwikkeld door de Vereniging Vechtvallei. Vanuit de Overhorn zijn ze beiden goed te fietsen.

1. De Vechtvallei Plassenroute.
Na een heerlijk ontbijt bij de Overhorn, genieten van een boerenbrunch, of koop zelf de ingrediënten in de landwinkel van een biologisch-dynamische tuinderij. Of wissel het fietsen af met een partijtje boerengolf. Ook het Gooise landschap maakt de tocht afwisselend. Zo rijd je door bossen en langs dorpen als Nederhorst den Berg, Ankeveen, ’s Graveland en Nigtevecht. En natuurlijk langs het water: geniet van de weidse Ankeveense Plassen, Kortenhoefse Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook van de intieme sfeer van de Vecht met zijn prachtige buitenplaatsen.
Download de route

2. De boerenlandroute voert langs een aantal agrarische bedrijven, waar je een pauze kunt inlassen om op adem te komen. Met een glas verse melk uit de ‘melkdrive’ of met een vers boerenijsje zit dat wel goed. Je rijdt langs weidse polders met grazende koeien en langs slingerende riviertjes als de Vecht en het Gein. Maar je fietst ook over de IJsselmeerdijk naar Muiderberg en vestingstad Naarden. Wat een afwisseling!
Download de route

rondje_naardermeer2-40_web