Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws

  Zomer- en winterzwemmen: een verfrissend bad in de Spiegelplas.

  Dat kan direct tegenover de Overhorn in de rivier de Vecht, maar vooral ook in de Spiegelplas, daar vind je kristalhelder water, mooi begroeide oevers en schilderachtige vergezichten richting Nederhorst den Berg. Behalve zwemmen kan je er ook duiken.

  Wetenschappelijk is bewezen dat een koude prikkel zorgt voor de aanmaak van ‘bruin vet’ om warmte te produceren, ook ‘gevaarlijk’ wit vet wordt beter verbrand. Het risico op diabetes verkleint en er zijn nog veel meer gezondheidseffecten.

  Ga je winterzwemmen, of in de zomer wat verder zwemmen in de Spiegelplas, pas op voor onderkoeling, draag eventueel een wetsuit en water(hand-)schoenen. Let op je ademhaling, ga nooit alleen en neem een swimsafer mee, zodat je zichtbaar bent en je een drijfmiddel bij je hebt.

  De plas is op sommige plekken wel 48 meter diep. Vroeger was het een polder waarin turf werd gewonnen, onder het turf zat een enorme zandlaag. Dit zand is onder andere gebruikt voor de aanleg van de Amsterdam Zuidoost, tussen 1934 en 1980.

  In de zomer kan je er heerlijk spelen en zonnen op één van de idyllische strandjes van deze weidse plas en wij van de Overhorn gaan dan lekker zwemmen met de paarden in de Spiegelplas.